Dünyamızın dijitalleşmesi mesleklerin kalıplarının değişmesine yol açıyor. 2020 itibari ile uzaktan çalışmak üzerine kurulmuş şirketlerin ekonomideki yeri artmış durumda bunun en büyük sebebi kuşkusuz Covid-19 salgını. Pandemi döneminde karantinada kalan insanlar kendi şirketlerini kurabilecek cesareti kendilerinde buldular. Evinde kendi işini yönetmenin bazı avantajları da daha az stres barındırması, düşük sermaye gerektirmesi ve esnek çalışma saatleridir. Uzaktan çalışmanın tek yolu kendi şirketinizi kurmak değil elbette. Son dönemlerde şirketlerin bir kısmı uzaktan çalışılması için bazı pozisyonlar için çalışan arıyorlar tabi bu pozisyonlarda işe başlamak yerine küçük bir sermaye ile kendi şirketinizi kurabilirsiniz.
Giyim Sektöründe Uzaktan çalışmak
Uzaktan çalışıp kendi şirketinizi kurabileceğiniz bir sürü alan mevcut. Bunlardan biri giyim sektörüdür. Bir miktar sermaye ile birlikte şirketinizi iyi yerlere getirebilirsiniz. Dikiş dikmeyi biliyorsanız kendi tasarımlarınızı dikip bunları satışa sunabilirsiniz bunun için bir sürü site mevcut. Dikiş dikmeyi bilmiyorsanız ama ticari zekanıza ve yönetim gücünüze güveniyorsanız sadece satış kısmı ile ilgileneceğiniz bir pozisyon yaratabilirsiniz kendinize.
Blog Hesap açmak
Sermaye yatırıp bir iş kurmaktan daha az riskli olan sektör de kuşkusuz blog hesap sahibi olmak. Anadilinizi ya da anadil seviyesinde bildiğiniz bir dili kullanabilirsiniz. Sermaye yatırmaya gerek duyulmuyor ama ileri derece yazma becerisi gerektirdiği ortada. Yazı becerisinin yanında yazdığınızı da pazarlayabilmeniz gerekiyor. Blog hesabınızın sözgelimi bir karakteri olursa etkileşimi daha çok olabilir. En önemlisi de zaman ayırmak ve pes etmemek. Uzunca araştırma yapıp yazılar yazmaktan da gocunmamak gerekiyor çünkü içeriğin kalitesi okurların sadık olmasını sağlayan bir etmendir.
Sosyal Medya İçin İçerik Üretmek
Günümüzde azımsanamayacak kadar çok insan sosyal medya üzerinden para kazanıyor. Bu sosyal medya sitelerini artık çoğu insan kullanıyor bunu bir avantaj olarak sayabiliriz. İçerik üretebileceğiniz envai çeşit alan var. Bilgili olduğunuz bir alanda eğitici videolar çekebilirsiniz ya da hoş sohbet olduğunuzu düşünüyorsanız sadece konuşarak içerikler üretebilirsiniz. Avantajlarından biri düşük sermaye ile başlayıp para kazandıkça sahip olduğunuz kanalı büyütebilme şansınızın olması.
Çevirmenlik
Çevirmenlik yapabilmek diğer sektörlerin yanında daha fazla bilgi gerektiriyor. Çeviri yapacağınız kaynak dili ve hedef dili anadiliniz gibi iyi bilmelisiniz. Bazı spesifik konularda bilgiliyseniz eğer o konulara yönelebilirsiniz. Eğer yeni başlıyorsanız bu işi yapmaya ve halihazırda dil eğitimi alıyorsanız daha kolay kaynakları çevirmeye başlamayı deneyebilirsiniz. Mesela çocuk kitapları gibi ya da son dönemlerde artan dizi ve film izleme siteleri için çeviriler yapabilirsiniz . Dil bilmenizin yanında yazım kurallarına da hakim olmanız gerekiyor. Yazım kurallarında veya düzeltimde yapılmış bir hata içeriğin anlamını bozabilir.
Sanal asistanlık
Günümüzde birçok girişimci ve iş insanı ofislerinde asistan bulundurmak yerine bu işi uzaktan çalışanlar ile işlerini yönetiyorlar. Sanal asistanlığın normal asistanlıktan hiçbir farkı yok. İş tanımı içinde toplantıları organize etme, sosyal medya hesaplarını yönetme, maillere yanıt vermek gibi işler yer alıyor. Eğer yeni mezunsanız ya da tecrübenizin kendi işinizi kurabilecek kadar yeterli olduğunu düşünmüyorsanız sanal asistanlık size uygun olabilir.
Grafik Tasarımcı Olmak
Teknoloji çağı ile beraber görsel pazarlamanın önem daha da arttı. Şirketler artık birden fazla grafik tasarımcıya ihtiyaç duyabiliyor. Uzaktan çalışılabilecek bir pozisyon olduğu için çoğu insanın tercih ettiği bir meslek haline geldi. Bir grafik tasarımcının çalışabileceği bir çok alan bulunmakta bilgisayar oyunlarından, illüstrasyonlara, sosyal medya içeriklerinden fotoğrafçılığa kadar çeşitli bir sürü alan bulunmaktadır.