SEO Uzmanı Ne İş Yapar?

SEO Uzmanı Ne İş Yapar? Arama motorları optimizasyonu alanında uzman kişilere SEO Uzmanı unvanı verilmektedir. Temel olarak GOOGLE, Yandex gibi arama motorları, web siteler ve internet kullanıcıları arasında bağlantı yönetme fonksiyonu ile görevlendirilmektedir. SEO bu alanda site trafiğinin istenilen siteye yönlendirilmesini amaçlayan çalışmalar bütünü şeklinde uygulanmaktadır. Bu çalışmalar ilk başta site reklamları, link çalışmaları veya yazılım araçları ile mümkün olmaktadır.

SEO Uzmanı Nasıl Olunur?

SEO Uzmanı Ne İş Yapar? SEO çalışmaları, alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu durum ise çalışmalar açasından uzmanlaşma sürecine ihtiyaç olunduğunu ve bu alanda uzmanlık için bazı beceri ve yeteneklerin kazandırılması ile mümkün olduğunu varsaymak yanlış bir sonuç olmayacaktır. SEO çalışmaları yürütebilmek için kazanılması gereken temel yetenek ve beceriler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Bir SEO Uzmanı temel düzeyde hosting ve domain yönetimine hakim olmalıdır. Hosting ve domain süreci site trafiğini kontrol edebilmenin ilk adımıdır.
  • Analitik düşünme yapabilmelidir. Bu doğrultuda arama motorları konsollarından gelen verileri anlayarak yorumlayabilmeli, bu doğrultuda aksiyon planı oluşturarak yeni yöntemler geliştirebilmelidir.
  • Arama motorları indexleme kriterleri üzerinde çalışmalar yapabilmelidir. İndexleme çalışma yürütülen web sayfalarının arama motorlarını karşılıklı olarak tanıması şeklinde tanımlanmaktadır. İndexleme süreci yazılım alanı içine giren bir çalışma türüdür.
  • Orta veya ileri seviyede kodlama becerisine sahip olunmalıdır. Kodlama becerisi bir web sayfa yönetiminin olmazsa olmaz unsurları arasında yer almaktadır.
  • Sayfa algoritmalarını çözümleyebilmeli bu alanda temel becerinin kazanılmış olunması gerekmektedir.

SEO Uzmanı Ne İş Yapar?

SEO Uzmanı Çalışmaları Nelerdir?

SEO Uzmanı Ne İş Yapar? Web site veya sayfa tanıtımları, SEO çalışmalarının sonucunda gerçekleşmektedir. SEO çalışmaları SEO uzmanı kişiler tarafından gerçekleşmektedir. Bu çalışmalar ise şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Site içi optimizasyonun sağlanması SEO çalışmasının ilk adımdır. Burada yürütülen çalışma temel olarak site tasarımı, içerik özgünlüğü, kullanıcı ihtiyaçları gibi dış faktörlerden bağımsız yürütülen çalışmalardan oluşmaktadır.
  • Site dışı optimizasyonun yürütülmesi ise site trafiğini yönetilmesi olarak tanımlanmaktadır. Temel olarak SEO çalışmaları bu alanda yürütülmektedir. Bu alanda yürütülen çalışmalar ise; link inşası, backlink çalışmaları veya kodlama protokolleri adımlarından oluşmaktadır. Site dışı SEO çalışmaları arama motorları verilerine bağlantılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Arama motorları kriterleri ile doğru bir şekilde çalışmak dış SEO çalışmasının başarılı bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.