Devlet Destekli Yapılabilecek İşler
Devlet destekli yapılabilecek işler bir işin devlet tarafından desteklenmesi bütçe açısından insanı biraz olsun rahatlatan bir durumdur.
Devlet destekli olarak bazı kişilerin hayali, çocukluktan itibaren iş ve iş kurmak olabilir. Genel olarak, bu çabayı düşünen insanlar gençtir. Bu girişimciyi devlet desteğiyle desteklemek için hibeler verilir. İş kuracak bazı kişilerin yerleşik bir sermayesi vardır.
Girişimciye yardımcı olmak isteyen KOSGEB, 60.000 TL ile 370.000 TL arasında hibe veriyor. Ancak bu hibe herkes için geçerli değildir. Yararlanmak için kişinin belirli şartları sağlaması gerekir. Belirtilen koşulları sağlayan girişimciler devlet destekli kredi alabilirler. Bu krediyi verdikten sonra dilediğiniz işletmeyi açma hakkına sahipsiniz.
En karlı işler herkesin favorisidir. Yapılacak işin türü, işyerinin nerede açılacağına da bağlıdır. Çünkü kurulan işletmenin çalışmaması ve bir süre sonra kapanması her şeyi olumsuz etkileyen bir durumdur. Alıcısı çok olan ve kısa sürede para kazandıran işleri internetten araştırabilirsiniz. Cilt ürünleri satmak, bayilik açmak, kafe işletmek gibi işler açabilirsiniz.
Devlet Destekli Kredilerden Nasıl Yararlanılır?
Devlet teşviklerinden yararlanmak isteyen girişimcilerin bazı şartları yerine getirmesi beklenmektedir. Bu koşullar aşağıdaki gibidir:
18 yaşına girmek
Girişimcilik sertifikasına sahip olmak
Kurulacak işletmenin planlarının hazırlanması
Kayıt işleminin tamamlanması
Bu şartları sağlayan kişiler devlet destekli kredilerden faydalanarak kendi işini kurabilirler. Çeşitli eğitimlere katılarak girişimcilik sertifikası alınabilir. Bu eğitimler yüz yüze veya online olarak yapılabilir. Genellikle kişinin yaşadığı bölgede bulunan halk eğitim merkezleri de bu girişimcilik kurslarını veren eğitim merkezleridir.
Bu sertifika, halk eğitiminde verilen derslerin düzenli olarak takip edilmesi ve girişimcilik kursuna katılımın sağlanması durumunda kısa sürede alınabilmektedir. Halk eğitim merkezlerinde verilen dersler genellikle ücretsizdir ancak kursa başlamadan önce eğitimin maliyetini sorgulamanızda fayda vardır.
Genç Girişimcilere 2021 Yılında Sağlanan Destekler Nelerdir?
Tarım İl Müdürlükleri aracılığıyla TKDK ve KKYDP ile tahıl ambarı yapımı ve tarımsal faaliyetler için alınan makinelere hibe desteği.
Ziraat Bankası’ndan hayvancılık sektörüne %10 düşük faiz desteği
GİB tarafından 3 yıl süreyle yıllık 75.000 TL asgari vergi muafiyeti
SGK Sigorta Prim Teşvikleri